Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2001, 06:18 PM
Posts: n/a
Angry 190 E Missing and poor performance Ca. Emissions

Car has California emissions checked OVP relay fuse OK OVP Ok
New plugs,wires, Cap and rotor, Idles OK, intermediate range
Poor performance. Tried to test as in DIY but no faults and readings seem to be much diffferent. Does any one know about Ca. Emissions??? Car is a '86 190 E 2.3 8 valve TP switch seems to test OK. MB Doc if I was in Atlanta I would gladly have you to look it over But I am not.
Reply With Quote
Old 11-12-2001, 07:28 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
I have had a few weird problems with these.
Make sure that there is no fuel pouring in from the inside of the fuel distributor. I have had fuel drop in on the shaft of the plunger...This is unregulated fuel and will cause a miss and skip and rich condition under moderate to heavy throttle.
Also, I have replaced many coils on these.
Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 11-13-2001, 07:16 AM
Posts: n/a

Thanks for the input Benzmac, Tested Coil and all seems to be within specs as given in Haynes manual. looked in and around the air horn/throttle body for fuel leakage with KOEO found no fuel entering. Can spray carb cleaner while running and engine will respond as it should. seems to be leaning out or way out of adjustment tried all of the tests in DIY and since Ca. emissions cannot read codes. Cycles at terminal 3 actually reads 22 to 27.
Voltages at EHa read high 7.5 If I read correctly it is a 5 volt system. used two OVP relays both do the same thing system seems to be operable But way too lean in intermediate acceleration Have no readings on Ca. emissions Could Steve help??? P.S. Fuel distributor came off of an '85 2.3 that was running alright but changed the EP actuator to over to my 86 cause it was doing the same thing. Fuel pressure?? how do I test??? Fuel pressure regulator??? Note: pump is new but aftermarket saw a post about this after I bought it. again thanks
Donnie hope to hear from you soon. J.Miller
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 02:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page