Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
 
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    


Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-28-2001, 12:15 PM
raymond3
Guest
 
Posts: n/a
Derringer 2 Alarm

My 500SEL is equipped with a Derringer 2 alarm system that also locks/unlocks the doors. There is a red clifford LED on the dash.

When I arm the system with the remote the doors lock, parking lights flash, and the LED blinks. There is no chirping sound and I cannot get the alarm to trip. I can unlock and open the doors and drive away with the LED still blinking.

There is some type of switch in the glove box that supposedly has something to do with the alarm but I'm not sure what.

Does anyone no what could be disconnected that would cause this?

Ray
Reply With Quote
  #2  
Old 11-28-2001, 05:36 PM
Ashman's Avatar
Service Advisor
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
It could be a valet switch that is enabled. Which in effect makes the light flash and dodors unlock/lock without setting the alarm itself I believe.

Either try that switch and see what happens, or take it to a shop that does alarms and have them look at it.

Alon
__________________
'92 300CE, Black With Blue Pearl, Black/Creme Interior, AMG HAMMER Bodykit, Zender lip wing, Alcantara Brabus Sport Steering Wheel, Euro Headlights with custom fit 2004 SL500 bi-xenon projectors, smoked Corners and Smoked/Red Taillights, Dual Driving/Fog Lights, SLK Pedals, Blacked out and Shaved Grill, Aluminum/carbon fiber Interior Trim, Blue LED's in all the switches, Neuspeed Springs, Bilstein HD Shocks, REMUS Muffler, Custom Blue Gauges, 17x8 Chrome AMG Aero 1 Hammer Wheels.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-28-2001, 09:27 PM
David C Klasse's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Diego (Pac Bch) but going to Switzerland for 5 months, then to LA
Posts: 2,335
Agree with Alon. Valet switch disable alarm, but still locks/unlocks doors (w/o chirp thoough). And yes, my LED will not pulse (blink) when I am in valet mode, but be a steady on.

Try pushing the switch (mine needs the key to be in position 1.. first detent) and see if you can get it working.

GOOD LUCK
__________________
2003 E500 Brilliant Silver, 48,000 miles!
03 CLK 500 cab

Previous:
1999 S420
2000 C230k Sport sedan
2001 CLK320 Cabrio
1995 C280 (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
Old 11-28-2001, 09:27 PM
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any help with an Audi alarm?? JustinMorrison Tech Help 2 01-13-2005 07:57 PM
Stalling and alarm; '89 300TE Hans Ribbens Tech Help 4 05-22-2004 01:55 PM
Thoughts on built-in alarm Jassper Diesel Discussion 15 07-26-2003 06:08 PM
Aftermarket Alarm gone CRAZY! David C Klasse Tech Help 2 08-18-2001 07:43 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page