Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-30-2010, 05:04 PM
latief's Avatar
1993 300E 2.8- M104
 
Join Date: Aug 2009
Location: Gainesville, FL
Posts: 518
Code 9 pin 8

Yesterday I changed wires and coils...last night i started noticing a stumble at Idle (and only at idle).. engine appeared to miss randomly and slightly but no pattern...also, cluster lights were flickering.....

Pulled the codes,,,all came back fine except for code 9 on pin 8 HFM .....something about high voltage?

What should I look for?

Since last week, I have changed wires, 2 out of three coils, voltage regulator, and OVP......I had the battery and alternator tested today at autozone..everything seemed fine........I don't want to go back and replace everything with the old parts unless i have to.....
__________________
1993 300E, 2.8 M104 .....
Reply With Quote
  #2  
Old 03-30-2010, 06:17 PM
latief's Avatar
1993 300E 2.8- M104
 
Join Date: Aug 2009
Location: Gainesville, FL
Posts: 518
OK,

So i put back the old coils, and found for some reason a loose coil-plug connector..? one of the new ones seems to be looser for some reason....the major misfire seems to have gone away, but it is still rough at idle with noticeable vibration in the cabin, also, cluster lights are still flickering?

Ideas?
__________________
1993 300E, 2.8 M104 .....
Reply With Quote
  #3  
Old 03-30-2010, 10:57 PM
latief's Avatar
1993 300E 2.8- M104
 
Join Date: Aug 2009
Location: Gainesville, FL
Posts: 518
bump for an answer code 9?
__________________
1993 300E, 2.8 M104 .....
Reply With Quote
  #4  
Old 03-31-2010, 05:55 PM
latief's Avatar
1993 300E 2.8- M104
 
Join Date: Aug 2009
Location: Gainesville, FL
Posts: 518
OK,

so now i put everything back where it should be, all the old wires, coils, connectors even the old OVP....

I have a noticeable roughness at idle, little bit of a light flicker, codes 9 & 4 on pin 8

attempting to reinstall the old voltage regulator also to eliminate possibilities......

any ideas? where are the experts?
__________________
1993 300E, 2.8 M104 .....
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page