Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-07-2001, 12:24 AM
Provo Spain?
Join Date: Nov 2001
Posts: 656
Question Thumping under drivers side

1990 190e, 2.6, 91k miles. Sometimes if I brake a little quicker than normal, I have heard a thump under what seems to be my foot, or maybe towards the middle of the car. I'm usually on an incline (Slight) when I hear this. It hasn't happened for about a week now. Inspected ball joints/ bushings and everything looks fine. I have new flex disk on car also. What could this noise be? It usually thumps right before I come to a full stop. I sprayed silicone lube on the bushings, and then didn't hear for a couple of days. Then I heard it again. Any thoughts out there? Could this maybe be my front wheel bearings needing to be repacked? Thanks in advance. -JJ
Reply With Quote
Old 12-07-2001, 06:38 AM
Posts: n/a
It is very possibly the track rod mount, but it could be balljoints or control arm bushings, with the clunking felt through the track rod mount which is right at your left foot. The best thing to do is raise the car with wheels suspended and with a prybar start applying pressure everywhere until you find the loose component. If you don't have the equipment to do this safely, find a good shop.

Good luck,
Reply With Quote
Old 12-07-2001, 05:57 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Sounds like the ABS pump is running due to a defective front wheel speed sensor.
Does this happen going slow? & turning steering while braking?
If so then HAVE the ABS wheel speed sensors checked!
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
Old 12-09-2001, 02:19 AM
Provo Spain?
Join Date: Nov 2001
Posts: 656
I've had it happen backing out of my driveway slowly, another time when I braked quickly, and another while braking and turning. It's only after I brake. What do I need to look for with the speed sensors? I'm in autotech school now, and it wouldn't be a problem to put it on a lift. I appreciate everyone's help and input. Thanks. JJ
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Driver's side lock "sticking" (126) JustinMorrison Tech Help 0 09-14-2004 12:00 AM
FS W124 1992 300CE Drivers Side Factory Mat Grey $30 + shipping Saliya_400E Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 0 11-29-2003 06:07 PM
How to Remove Driver's Side Carpet on S-Class (140)? Ed Hanna Tech Help 5 11-20-2003 07:44 PM
Driver's side heat has cool rlumsd Tech Help 3 01-04-2002 09:23 AM
400E Drivers side mirror handle broken - HELP bourman Tech Help 2 08-03-2001 06:40 PM

All times are GMT -4. The time now is 08:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page