Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 12-16-2001, 12:22 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 1999
Location: Dallas, TX
Posts: 81
I am on it. Found a O2 sensor for 160.00 $ at the place I work. I will check the parts connection here on the board.
Thanks for your help, I hope this works out.
__________________
Regards

Mino Erhan Dallas, TX
'97 SL500 40th A.E.
'97 S320
'01 ML320
'85 Peugeot 505 SW
'07 BMW R1200RT
'74 Suzuki GT750
Reply With Quote
  #17  
Old 12-16-2001, 01:23 PM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
 
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,925
. . Art. what's wrong here?

E320: 1994-95: BODY-124.032/052: ENG-104.992 HFM: TRANS-722.369: Steering-765.904

Is the above info correct for '94 E320? If so, two blinks is not the O2 sensor but the engine coolant temperature (ECT)sensor according to the reference for that year and model.

I've sent you and Mino that PDF file. You guys figure it out and let me know.

124.032 for 1991 thru 1993: code is O2 sensor
124.032 for 1994 thru 1995: code is ECT
.

Go figure!
__________________
Regards . . . . JimF
-------------------
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page

Last edited by JimF; 12-17-2001 at 02:39 AM.
Reply With Quote
  #18  
Old 12-16-2001, 02:06 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
Jim.

My charts show #2 as etc sensor only if I get codes from the HMF-SFI module. Which, on the 94/95 chassis 124.032, is gotten from pin #8 on the diagnostic box.
As you know,The led/sw is emmission/ck eng light codes only and all my charts show 2 flashes as 02 sensor.
I will do some further checking and get back to you on it.
Arthur
Reply With Quote
  #19  
Old 12-16-2001, 07:58 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
Here is what I found.
94 E320- 124.032 , 104.992 eng. with OBD led/sw .
All 124.032 with check eng lamp/obd DTC module
N-59 [ emissions] have an:

02 sensor code of 2 flashs.

ETC sensor code 8

02 sensor heater code 12.

I have verified the code 2 on the same vehicle by purposely tripping the code by taking a short run after unplugging the 02 sensor .
So I would assume my charts to be correct.

If poster would like the codes- email me and I will send a copy...
Reply With Quote
  #20  
Old 12-17-2001, 02:51 AM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
 
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,925
. . .interesting data!

Your data shows that there is some 'disconnects' in that PDF that I sent you.

It shows data for the 124.034 but shows nothing for the 124.032! Check page 31 and on.

Since you have a CAR to check, you are certainly correct. So I guess that PDF may be good but one needs to fill in the 'blanks'! And there's a lot of them!
__________________
Regards . . . . JimF
-------------------
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page
Reply With Quote
  #21  
Old 12-18-2001, 04:31 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 1999
Location: Dallas, TX
Posts: 81
Well, the light came on again, I will check what code I get this time.
The car has 67 K on it. When I look at the BOSCH OEM spec for this O2 sensor it lists it as a 60K mile sensor only, not a 100K like the newer ones. I will replace it anyway. also ETC sensor sounds like a typical MB problem, had to do it on my 86 300E as well.
I have gotten the codes form you guys, thank you.
Still not clear what code 2 is. It sounds like O2 sensor.

Thanks a bunch for all the help.
__________________
Regards

Mino Erhan Dallas, TX
'97 SL500 40th A.E.
'97 S320
'01 ML320
'85 Peugeot 505 SW
'07 BMW R1200RT
'74 Suzuki GT750
Reply With Quote
  #22  
Old 01-13-2002, 05:37 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 1999
Location: Dallas, TX
Posts: 81
Replaced O2 sensor. Thanks for all the help. My hats off to Jim and Arthur!

Car starts fine no more problems. In the meantime, I have discovered two different problems, which the first I have fixed (I think)

1) Aux low speed fan operation. Was checking under the fuse box, and discovered that one of the fan relays (blue relay with 15 A fuse, location B) has a blown fuse. Is the 15 A green one supposed to be on Location B and the green one 30A infront of it in location C? I replaced the fuse and the fans (low) is working now)
Is the Green one (30A) infront of the blue one (15A)? I guess the high speed dumps the load to the ceramic resistor, hence the higher amps. But the low one blew, just checking.
Also
2) Just checked for codes (curious) and found CODE 5. No MIL though. I found out that the Code refers to EGR Valve inop. I read a bunch of stuff on cleaning the pipes, I will try that as soon as I get a gasket for the EGR Valve.
Again, thanks for all your help.
__________________
Regards

Mino Erhan Dallas, TX
'97 SL500 40th A.E.
'97 S320
'01 ML320
'85 Peugeot 505 SW
'07 BMW R1200RT
'74 Suzuki GT750
Reply With Quote
  #23  
Old 01-13-2002, 07:27 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
I read an article somewhere that Benz recommends uping
the 15 to a 20. This car has two fans , so draws even at low [ a/c high pressure ] speed.
The high is in the temp circuit and requires the 30 as fast speed is a bigger draw.
As far as the egr code , pull a vac on it with a hand vac while at idle. If it run rough when you do, the port[ infamous port] is not plugged.
There is a change on this model egr. If you find it is the valve, email me for the literature on the new change.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best replacement tires for '04 C 320 sedan. dolebludger Wheels & Tires 8 12-01-2004 08:32 PM
ml 320 tire plus sizing r-smit72 Wheels & Tires 1 01-13-2004 02:25 PM
124 230E fuel pump relay modified to 92 E 320 rvenerac Tech Help 0 11-20-2003 09:02 AM
Looking for 95-96 SL - 320 or 500 in MD - newbie chuck95e300d SL Forum 5 08-30-2003 08:02 PM
CLK 320 cab any comments? JimFL Featured Cars 2 06-27-2000 09:34 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page