Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 10-07-2010, 01:50 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 15
I installed the 2004 618 tranny and all is good!

I am using the original TCM.... can carsoft recode the TCM that came with the tranny since it is matched with the new tranny and valve body?
Reply With Quote
  #17  
Old 10-16-2010, 09:26 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 15
bump for question
Reply With Quote
  #18  
Old 10-16-2010, 03:48 PM
Gilly's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: Evansville WI
Posts: 9,616
Unsure if it would even be needed to be recoded, if the parts all match. Any idea what type of MB the trans came out of? Is it driving OK? Any problems?
Gilly
Reply With Quote
  #19  
Old 10-16-2010, 05:26 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 15
well Gilly the car would not start with the newer tcm, had wrong vin in it.

Since carsoft has a provision to recode the tcm, I tried to recode it only to find out it has to be unlocked to be recoded.

So I reinstalled the old one and reset the learn on it.

BUT, while I was doing all this the cooling fan started to run continuously with the key on, and also now it idles very low and will stall .
It drives fine and shifts fine, infact it shifts better now that the tcm learn was reset.

what do you think happened?
Reply With Quote
  #20  
Old 10-16-2010, 08:10 PM
Gilly's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: Evansville WI
Posts: 9,616
To be honest I don't know. Sounds like you should definitely get the coding changed on the new one.
Gilly
Reply With Quote
  #21  
Old 10-16-2010, 09:21 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 15
cant change coding, have to buy a new one. Car was running fine with the old one until i attempted to transfer the coding. Now even with the old one, it idles slow and fan stays on. the tach shows about 700 rpm when its idling about 400 (so the car doesnt try to correct rpm) and the fan runs when unplugging any relay.
Reply With Quote
  #22  
Old 10-17-2010, 08:55 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 15
well I think I see what happened, the ME module was read and attempted recoded instead of the EGS. I dont know how I managed to click on the wrong selection but it appears I did. Now when the code or vin is read on the ME module it gives only the first 4 letters of the vin instead of the whole vin. I dont know how a partial code affects the engine module but it appears to have done so. Funny thing it is not locked out and will start.

Any ideas?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page