Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-10-2010, 03:22 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Ohio
Posts: 3
Sporadic Idle

I have a 1993 300E W124. It rans great unti recently. Every so often when idling in gear, the engine / tach studders (for lack of a better term) very brief and recovers immediately. Then it won't do it for about another 20 to 30 seconds. Some days it doesn't do it at all, other days its as Ive described above. It did stall out once recently while sitting in traffic.

Some one stated I should replace / clean the idle air control to clear up the problem. I've read other posts that stated the location of the iac was in the throttle body / intake, another stated it was located under the air filter container, another stated it was located top of the engine infront of the throttle body.

Anyone have an idea where the idle air control is located?

Thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2010, 05:33 PM
mbzman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Location: Canada
Posts: 600
There is no IAC valve on the M104 series engine. When was the car last serviced? Do you know if the electronic throttle actuator (ETA) is original to the car?
__________________
1989 300CE
Reply With Quote
  #3  
Old 10-11-2010, 10:09 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Ohio
Posts: 3
Appears the electronic throttle actuator (ETA) is original to the car.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-12-2010, 07:51 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Gilbert, AZ
Posts: 41
i just cleaned the MAF and a 2nd sensor on the intake w/ MAF cleaner.

that might help.
__________________
93 300E 2.8 - The Beezy
05 Mazda3 Hatch - The Zoom

http://www.fuelly.com/smallsig-us/66774.png
http://www.fuelly.com/smallsig-us/24183.png
Reply With Quote
  #5  
Old 10-16-2010, 11:39 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Ohio
Posts: 3
I disassembled and cleaned the MAF and the intake air temp sensor. Still idles sporadically.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page