Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
 
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    


Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-14-2010, 12:16 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Southern maryland
Posts: 29
abs 560sl

I need help. I have a 88 560sl. low miles like new.last week the abs light came on, I have done a lot of things,nothing fixes it.would someone tell me the procedure for testing the three abs cables and sensors. thanks miker
Reply With Quote
  #2  
Old 11-15-2010, 08:26 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Does the light stay on, all of the time after starting OR
does the light go out & then come on after driving??

The answer is very different dependant on the your issue.

Are there any other issues like a high idle?
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 11-15-2010, 01:42 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Southern maryland
Posts: 29
all time

light stays on all of the time. the running idle etc, are fine.thanks miker
Reply With Quote
  #4  
Old 11-15-2010, 04:17 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
The most common reason for that type of problem is the power supply relay on the ABS hydraulic unit.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #5  
Old 11-15-2010, 11:28 PM
Hit Man X's Avatar
I LOVE BRUNETTES
 
Join Date: Sep 2004
Location: FUNKYTOWN
Posts: 8,410
Thumbs up

Seems to me I had that issue once and the OVP relay's internal fuse (red 10A) was blown.
__________________
I'm not a doctor, but I'll have a look.

'85 300SD
'87 300SDL
'90 300SEL
'91 560SEL

Eight others from IH, BMW, GM, Ford, and Volvo.

Liberty will not descend to a people; a people must raise themselves to liberty.
[/IMG]
Reply With Quote
  #6  
Old 11-16-2010, 12:11 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Southern maryland
Posts: 29
more abs

Thanks for the help.the behavor of the abs light has changed.I started the car yesterday, the light went out.I drove it for a couple of miles, then the light came back on.I had cleaned the sensors and cog wheels. thanks again.mike r
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 01:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page