PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Tech Help (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/)
-   -   300E 1987 stalling (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/289104-300e-1987-stalling.html)

vsjabbal 11-25-2010 02:25 PM

300E 1987 stalling
 
Hi sorry If I may have overlooked the answer to this issue but I'v read a lot and nothing seems to be working....

I bought a 300E 3.0 L6 this summer and it was running super smooth until it got cold.

The engine cranks but won't fire. Had the starter replaced (killed it after trying too much). Fuel filter replaced, From chassis and to chassis pumps working good-pumping at 80 pounds. Relays checked.

Last night got it to idle, but rpm would drop when i touched the throttle.

After letting it idle for couple minutes it ran and stalled for about a mile then ran excellent. Help !!!!

Randy 11-25-2010 05:03 PM

Hi, sounds like your cold start circuit is not working. It is necessary to provide enrichment untilb the engine warms up. There is a seperate injector so$ewhere on the intake manifold which adds fuel until the engine warms. Usually it detects eng temp at the coolant. Hope this gets you stared on a fix until you get more specific info.

mak 11-26-2010 09:39 PM

OVP inernal joints
 
Cold start and idling both depend on the OVP for correct functioning . OVp: The solder connection at the zener diode (big diode) does go bad due to ageing ,the OVP will not function though have a good fuse at the top.

mak


All times are GMT -4. The time now is 05:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website