Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-31-2011, 08:32 PM
jc300e's Avatar
Registered User
 
Join Date: May 2000
Location: Location: Norcross, GA
Posts: 124
06 ML350 Tranny will not return to "Park"

With all the tranny issue threads, I thought I would find this problem already presented...no luck...

06 ML 30 97K miles. Tranny has begun to exhibit the issue of not returning the the "Park" "P" position and the button on the gearshift post is pressed. It will not move to reverse "R" either when this problem presentes itself.

I can move between "N" and "P". When the car is turned Off, the selctor moves to P. Upon start up, the car is in P and can be shifted normally. right now it's intermittent.

A service message comes on and states that the vehicle should be taken in for service.

Has anyone else experienced this? If so, very curious what the problem is. I am seeing large sums of cash leaving my bank account.

__________________
Jeff
'87 300E
'92 400E
'06 ML350
Reply With Quote
  #2  
Old 08-01-2011, 08:23 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
That Truck uses an electronic system for gear selection.

The part on the trans is called the ISM (intelligent servo mechanism).
Either it is having a problem OR need "re-adapted".
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2011, 12:22 PM
ILUVMILS's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,763
Since it shifts into Park when you shut it off, the ISM is probably OK. It's most likely a faulty "direct select" switch (the one on the steering column). The only way to be sure is to have it checked out by someone equipped with SDS and knows how the ISM/Direct select system works.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page