Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-28-2002, 02:58 PM
420's Avatar
420 420 is offline
Registered User
Join Date: Nov 2001
Location: Georgetown, Ky
Posts: 123
monovalve replacement


I replaced the monovalve in my 89 420SEL (112K on it) this weekend and I took it out for a short drive afterwards.
The next day I noticed the car had leaked coolant (it did eventually stop because most of the puddle had evaporated).
So it appears that I did something wrong in the replacement. Would anyone be able to tell me how to be certain to be sure the valve is replaced & seated properly?

Reply With Quote
Old 01-28-2002, 03:40 PM
Posts: n/a
Thumbs up leaking?

i believe you're all right. mine did the same thing, as it leaked when i changed the monovalve. just refill the antifreeze and see what happens. good luck
Reply With Quote
Old 01-29-2002, 12:27 AM
Registered User
Join Date: Dec 2001
Location: Chicago
Posts: 100
I changed mine Saturday and it only leaked what was in the hoses once I took it out, no leaks after wards.

I would go back and check all hoses and make sure they are on securely and tight, make sure you push the hose until it stops.
1993 400SEL (W140) 281K
1999 S500 (W140) 163K (Sold)
2002 S500 (W220) 72K
1999 S500 (W140) 88K
You cannot simultaneously prevent and prepare for war.
Albert Einstein (1879 - 1955)
Reply With Quote
Old 01-29-2002, 06:35 AM
420's Avatar
420 420 is offline
Registered User
Join Date: Nov 2001
Location: Georgetown, Ky
Posts: 123
I know that the coolant on the floor earlier did not leak out "while" I was changing the valve. It leaked out after the car was driven. Anyway, I took the car for a spin yesterday and let it sit overnight just as before....but it didn't leak. Weird.

I'm going to keep an eye on it though.

Thanks everyone!
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
W126 - no heat, monovalve? sixto Tech Help 5 03-01-2013 07:26 PM
water pump leaking and monovalve not working. Related? J.HIDALGO Tech Help 2 09-21-2004 11:17 PM
W210 Battery Replacement (Gas) TexasRedNeck Tech Help 0 08-10-2003 08:59 PM
Monovalve replacement mccan Diesel Discussion 4 05-19-2003 08:05 PM
Monovalve replacement Andrew Fekete Diesel Discussion 2 01-15-2002 03:39 PM

All times are GMT -4. The time now is 12:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page