Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2002, 04:38 PM
Registered User
Join Date: Jan 2002
Location: Northern Calif
Posts: 116
'84 300TD 722.315 Transmission Problem

Hello all,
I posted a couple weeks back about this problem. The car would shift strangely and intermittently go into neutral (no drive). I had checked the fluid level, vacuum, and bowden cable. Well, after doing these checks (and not changing anything) the car drove and shifted fine. Being transportation desperate at the time (My old Saab model 96 stripped the timing gear last week) I went ahead and drove it....worked fine for about 300 miles. The first symptom happened again while cruising on the highway at about 50mph. The car would suddenly downshift down to 3rd while going downhill with light would only go into 4th if I accelerated to 65mph. Later, when I took off from a stop it appeared stuck in first, then lost drive. After pulling over (coasting) and stopping for a minute, it would go again. Luckily this happened 2 miles from home.

I've removed the pan and filter. (changed both last year).
The fluid smells a bit burnt...but there don't appear to be particles in it. I'm thinking the pump may be intermittently sucking air due to a fluid restriction....could there be another wire screen in the transmission that may be clogged? (other than the filter).
The filter I took out was a Napa (non Mercedes...the one I had ordered last year was the wrong filter)...maybe this is the culprit, although after blowing through does not seem restricted.

Shifter bushings appear tight.

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission problem 500E Henrik Tech Help 0 08-25-2004 11:06 AM
'90 300E transmission problem BamaMB Tech Help 0 06-16-2004 12:16 AM
Icky 300D Auto Transmission Problem Richard Eldridge Diesel Discussion 0 05-18-2004 01:53 PM
Manual transmission problem !!!!!! Bige Tech Help 2 11-23-2002 05:27 PM
1982 240d Transmission Problem Ernesto Diesel Discussion 1 08-23-2002 07:44 PM

All times are GMT -4. The time now is 10:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page