Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-02-2002, 06:45 PM
mb1982
Guest
 
Posts: n/a
no heat

i have a 1984 mb 300d with climate control.
on a long trip i took today the heat cuy out, all i have now is cold air blowing out, even in the defrost mode.
does anybody know why this happened ? if so how do i fix it ?
thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-02-2002, 08:03 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2000
Location: Toronto, CANADA
Posts: 1,193
Did you watch the temp guage? If it took a really long time for the engine to heat up your thermostat may have failed. If this is the case you would have trouble getting hot air. If not there are a few other things it could be. Mostly likely the monovalve (I'm not sure, but I think your model has one) or at least the monovalve insert. I had the monovalve insert replace in my old 420SEL and got my heat back 100% right away.
__________________
Jason Priest
1999 E430
1995 E420 - retired
1986 420SEL - retired
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2002, 09:00 PM
mb1982
Guest
 
Posts: n/a
temp gauge i have no problem with
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2002, 09:54 PM
Mr. BILL's Avatar
Ghoulardi Rules!
 
Join Date: Aug 2000
Location: Austin, TX
Posts: 576
I'll bet it's the mono valve. It's very east to replace. You can get one here at Fast lane for about $35.00. The mono valve is located at the center of the firewall. It has a square top that has four screws, one at each corner and a round (about the size of your pinky) metal tube sticking out the top. Simply remove the screws, pull off the top plate. Then withdraw the tube thing that was sticking out the hole in the top (that's the mono valve) Pay attention to the order the washers with it come out, then replace the new valve. It should only take 10-15 minutes.
__________________
Mr. BILL

91 300E 120K
90 300SE 275K (sold)
92 BMW 525iM 120K
90 BMW 525iA 175K
85 300D 175K (sold)
84 300SD 245K (sold)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interesting Post on AC from the Ritter/Easley Board ctaylor738 Tech Help 4 08-08-2003 07:36 PM
Plenty of heat...little heat....slow down...heat comes back Dirty Ern Diesel Discussion 15 04-02-2003 12:48 PM
injector heat shields for a 300D - are they necessary? Kent300D Diesel Discussion 13 09-20-2002 12:18 AM
New AC Servo and Amp, Still Full Heat Elripster Tech Help 2 11-27-2001 10:35 PM
New AC servo and amp, still full heat Elripster Diesel Discussion 0 11-26-2001 09:38 PM



All times are GMT -4. The time now is 06:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page