Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-17-2002, 05:57 PM
Posts: n/a
Angry Transmission Help Needed!!!

My 89 560 SEC with 124,000 when driving at 60 MPH for about 1 hour will drop down a gear 15-30 minutes later will drop down another...can not get the car to upshift...left cold for 2-3 hours problem goes away...untill I get on the highway again.Had the transmission fluid flushed and the valves cleaned..would really appreciate some imput on this...Thanks
Reply With Quote
Old 03-07-2002, 09:50 AM
Larry Parise
Posts: n/a
I dont know if this is the same but my 78 sl started to do down shift and then upshift in conditions I thought unusual. After about 2weeks it started slipping between 2nad and 3rd. I replaced the tranmission because of the clutches wearing. I would suggest looking into a vacuum leak also. Only a guess. Larry
Reply With Quote
Old 03-17-2002, 12:32 PM
Registered User
Join Date: Mar 2002
Location: Vancouver's wet coast
Posts: 19
Question 1987 560 SEL

Did you get any solutions to your troubles? I see by the lack of responses to your message that you did not gain satisfaction here, I wonder how you did in the garage? Do you have a huge bill in your pocket? The reason I ask is I just purchased a 560 SEL with 82000 kilometers (I assume they are the same transmission) I have first and second but there seems to be no grab in third. It looks like I am in the later stages of the problem you are describing. I think the clutches in mine are toast, I will be checking with shops tommorrow. I will let you know my miseries so we can commiserate.
1987 560 SEL
"A study in the Washington Post determined that women were better communicators than men, I just want to say to the authors of that study "Duh""
Reply With Quote
Old 03-17-2002, 04:49 PM
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
Sounds like a plugged filter. Did you change the filter with the fluid? I have also seen filters that didn't seal to the valve body properly and sucked air.

Another possibility is that the fluid level is to high and the fluid is foaming.
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need transmission part # help please!! mattdave Diesel Discussion 0 05-01-2004 01:30 AM
Can a 220D transmission manual replace an 83 240 D transmission manual? Carrameow Diesel Discussion 0 10-09-2003 03:22 PM
Can a 220D transmission manual replace an 83 240 D transmission manual? Carrameow Diesel Discussion 0 10-09-2003 03:21 PM
87' 420sel transmission help needed !HELP! Bob U Tech Help 2 03-30-2001 12:19 PM
1988 300E transmission and front end questions. Larry Tech Help 2 08-03-1999 11:33 PM

All times are GMT -4. The time now is 08:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page