Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-18-2002, 04:44 PM
300e dude
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy 300e Starting problems

My 300e is currently in the shop because it will not start. The engine cranks but the warning lights do not light up. I have replaced the relay to the fuel pump myself without any improvement in the situation. Does anyone have any suggestions for the mechanic working on the car? Unfortunately because my car broke down far from my home town I couldn't get it to my regular mechanic. I am worried that the current mechanic will turn this into an exercise in replacing parts.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-18-2002, 04:55 PM
G-Benz's Avatar
Razorback Soccer Dad
 
Join Date: Apr 2001
Location: Dallas/Fort-Worth
Posts: 5,711
Hmmmm....

I am assuming the car does not start at all, and not just a hard-starting problem (hot or cold).

Have the mechanic determine if it is an ignition or fuel-related problem...

...you didn't mention what year your car is, but if it is ignition, I would take a stab at the ignition coil(s), but any one ignition component could cause a problem (cap rotor, etc).

...I would suspect the fuel pressure regulator if it is determined that the igntion is sound.

These are just tips to assist in troubleshooting and are by no means an expert diagnosis, or an excuse to resume throwing parts at the problem...

Good luck!
__________________
2009 ML350 (106K) - Family vehicle
2001 CLK430 Cabriolet (80K) - Wife's car
2005 BMW 645CI (138K) - My daily driver
2016 Mustang (32K) - Daughter's car
Reply With Quote
  #3  
Old 02-19-2002, 03:27 AM
300e dude
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for your reply.

The shop claims that they found the problem. It turns out that a third party alarm system was installed by a previous owner. Evidently a wire came loose on the alarm which resulted in my inability to start the car. They tried several things to reset the alarm but were unsuccessful. Unfortunately I could not help since there were no instructions on how to operate the alarm when I bought the car. Disconnecting the alarm allows the car to start so I guess the fix is to remove the alarm system and to restore the car back to "factory condition". Total cost is $280 and the repair will be completed by tomorrow.

I hope this reply helps someone else that may be in a similar situation.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
300E Cold starting problems... (-88) Sundman Tech Help 28 03-23-2004 11:35 AM
Cold weather starting problems dristar Diesel Discussion 7 11-10-2003 08:52 PM
FS 300e w124 PARTS ON EBAY!!!!!!! 6cndmbz Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 4 09-20-2003 01:14 PM
300E Starting and running problems gdannehl Tech Help 3 06-24-2002 01:24 PM
Starting Problem 1992 300e Alan Robertson Tech Help 1 11-15-2001 04:17 PM



All times are GMT -4. The time now is 12:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page