Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2002, 10:24 AM
Posts: n/a
Unhappy icey cold freezing something?

i live in south dakota (which i enjoy), but the last couple of weeks it has been 5 to -5 degrees and i drive to work about 30 miles on the interstate everyday. here is the problem: i set the cruise about 78-80 with the climate control on defrost and floor (bi-level). the incident has happened twice. when i get into town after the 30 mile trek, the car seems to shut down, as if something has frozen open or shut. i have to sit and wait about 10-15 minutes and then it will start. until then the car seems to be either starving for fuel or the choke is open. it will turn over, but nothing happens. i believe the alternator must be working because it starts and the fuel pump is ok because it starts. any ideas for preventative maintanence or repairs would be appreciated
Reply With Quote
Old 03-04-2002, 01:48 PM
kowached's Avatar
Rising Member
Join Date: Sep 2001
Location: Michigan
Posts: 74
Try disconnecting your A/C compressor

Try disconnecting the leads that engage the clutch on your air conditioning compressor clutch. With your climate control in the defrost (or bilevel) postion or rear window defrost on, most manufacturers have the A/C pump cycle to keep the pump excercised and seals conditioned. Being from Michigan, I'll disconnect the wires from my A/C clutch if we are having a real cold spell. These wires should be at the front of the pump right by the belt and pulley. Hope this helps.

1998 BMW 540i Sport
1995 E320
1992 400E
1989 BMW M3
1979 Triumph TR7 (1st car)
1986 BMW 735i (Sold)
1980 BMW 320i (Sold)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
190E low idle when cold pentoman Tech Help 2 11-13-2004 08:02 AM
cold weather noises ??? MarkM Diesel Discussion 5 01-16-2004 11:25 AM
Heat on S500 doesn't produce heat:( Its freezing cold outside s500 Tech Help 1 12-14-2003 07:03 AM
running a cold engine frosty Tech Help 3 10-25-2002 03:03 AM
1991 420SEL - beginning of a cold start problem DieselGuy Tech Help 1 07-30-2001 03:56 AM

All times are GMT -4. The time now is 01:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page