Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-01-2002, 02:13 AM
mikee
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy Please help Benz Members !!!, 300e tranny problems

I have a 86 300e, When it sits for a few hours the reverse works just fine (plenty of power). But after driving it only 2-3 minutes in drive and putting it back in reverse, no reverse. It feels like the emergency brake is on. It started doing this after it sitting for about four months. Do I have air in the lines or is there somthing I can adjust or should I change the fluid/filter. I drove in reverse for one whole city block one time and there was plenty of power like normal, but after driving in drive then back in reverse no reverse. I did check the fluid level. Running and HOT the trans fluid was just below the top line. Or how do you check the fluid, it seems to be about 1 inch above the top line before I start the engin....What is up with that........Members you have to help Thanks..... I will post some pic of the car (just installed blinking mirrors) Thanks Mercedes Shop
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2002, 07:33 AM
engatwork's Avatar
busy
 
Join Date: May 2000
Location: Soperton, Ga. USA
Posts: 11,776
do a search on 300e transmission and your answer is in one of them. Can't tell you off the top of my head exactly what causes this but it can be fixed.
__________________
Jim
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2002, 09:23 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
This is an internal problem, either a "broken" spring in the valve body OR a leaking seal for the B-2 band.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re-sealling & Re-building Tranny 300E joel Tech Help 3 01-24-2004 12:28 PM
25 mins to go on ebay. urgent part question guydewdney Vintage Mercedes 1 10-11-2003 05:45 AM
FS 300e w124 PARTS ON EBAY!!!!!!! 6cndmbz Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 4 09-20-2003 01:14 PM
'86 300E with Voltage Problems and poor acceleration from a stop Chasm Tech Help 18 02-24-2003 10:24 PM



All times are GMT -4. The time now is 09:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page