Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2002, 04:44 PM
Posts: n/a
slow to start

have an 89, 300e, it is a dog when i try to accelerate- if i put my
> foot to the metal - the car can hesitate 3-4 seconds- especially bad
> when starting off on a steep hill-it seems like it just won't go for a
> few seconds- then it's fine- i've checked the fuel filter, points, plugs, fuel mixture regulator, used synthetic fuel cleaners-
> nothing has made it any better, it seems to be better in the cold- once
> i've been driving a while it's even worse- someone said to check the
> idle air controll valve? - any suggestions
Old 04-05-2002, 05:33 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Sounds like the air-flow position sensor isn't sending a signal to allow the computer to richen the fuel mixture. This sensor can cause the engine to die on decel & even cause idle problems.
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Inconsistent cold start behavior, 300E DavidB29 Tech Help 23 03-06-2007 08:44 PM
2F start 1st try no block heater, slow crank Pete Burton Diesel Discussion 2 12-21-2004 08:41 PM
W124 E320 no start - pulled neutral safety switch - what do you think? 71Rcode Tech Help 21 11-24-2004 07:04 AM
Sequence to start a M104 atamians Tech Help 1 01-17-2003 04:26 PM
1991 420SEL - beginning of a cold start problem DieselGuy Tech Help 1 07-30-2001 03:56 AM

All times are GMT -4. The time now is 04:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page