Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-07-2002, 07:15 PM
Ashman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
94 SL600 slow to engage reverse

on my dad's sl, the car takes several seconds, to enage reverse.

Is there any kind of adjustment that can be made, or is the car due for a tranny rebuild?

Its annoying to put the car in reverse, and have to wait a bit before the gear engages.

The car still drives great, and has no problems in drive or any of the other forward gears with engaging, and shifts excellently when driving. but revers takes what seems like forever to engage.

Anyone have any ideas of where to start looking? the car has to go in the shop anyway for something else, so if it is a simple adjustment or so, I want to have my dad get it taken care of.

Alon
__________________
'92 300CE - Sold
2004 C240 - C7 Wheels - Android Radio
2015 ML350 - P1, Pano, Ash poplar wood, Sport Dinamica interior, Running Boards Keyless go.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-08-2002, 09:20 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
IF the reverse clutches aren't worn out then there is a mod that might help the slow engagement. HOW long has this happened? If it just started then the reverse clutches are wearing out.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 04-08-2002, 06:48 PM
Ashman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
I'm not sure. I drove the car yesterday to meet up with my father, and I noticed it. I asked him about it, and he said it has been doing it for a while.

Alon
__________________
'92 300CE - Sold
2004 C240 - C7 Wheels - Android Radio
2015 ML350 - P1, Pano, Ash poplar wood, Sport Dinamica interior, Running Boards Keyless go.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-08-2002, 07:49 PM
DALE DORIA's Avatar
Moderator
 
Join Date: Jan 2001
Location: Island Heights, N.J.
Posts: 487
I had a Mazda truck do the same thing......and then finally it happened........no warning..........no reverse!!!!! The truck drove fine in forward, but would not reverse. I remember it taking several seconds before the reverse would engage......then "clunk", off I would go. Until one day....I lost reverse. I drove the truck quite a while like this.......parking was always a challange. It even passed our state inspection twice. It's just fine you can fail for a burned out tail lamp, never mind the vehicle doesn't have a reverse gear!!!! Go figure.... However, it sounds like the SL may need a tranny job.
__________________
Dale, R129
W202
Reply With Quote
  #5  
Old 04-09-2002, 12:38 AM
Ashman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
well he has a 2003 sl on order.. but he might see about an sl55 instead...

So that mean in the next 8 months he should definately have his new r230 sl...

Alon
__________________
'92 300CE - Sold
2004 C240 - C7 Wheels - Android Radio
2015 ML350 - P1, Pano, Ash poplar wood, Sport Dinamica interior, Running Boards Keyless go.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'87 300TD AT Slow to Engage Drive jgl1 Tech Help 0 01-08-2005 02:21 AM
1989 300E reverse does not engage when hot Henryk Tech Help 8 10-16-2002 12:48 PM
W140 slow reverse gear Michael Tse Tech Help 3 03-29-2002 06:43 PM
2.3-16 hard to engage reverse Robby Ackerman Tech Help 8 02-11-2001 12:09 PM
SLOW reverse engagement 89 560 SEL Kebowers Tech Help 1 07-04-2000 09:20 AM



All times are GMT -4. The time now is 01:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page