Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-21-2014, 02:03 AM
Charly's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Location: Calgary, AB, CANADA
Posts: 19
W126, 1988 300 SE - heat issue, side mirrors, power visor

Hard to believe, unless you live in Calgary, that cold weather is here in August!

Turned on my heater, blew some "warm" air but not hot, worried about the issued being a radiator.

Tried the various selections but the auto and high blew cold air, regardless that the temp control was on HIGH.

By the time I got to the mechanic, I felt like an ice cube.

Alex checked it and said it is likely the heat core (radiator) and in Germany it was an ~ $1000 EUROS for labor and part!

He re-iterated what someone else said - the coolant is guaranteed for life, however if someone cheaped out and used less than premium fluids, which this car requires, then you're fubarred, the system gets gummed up and it's difficult to blow it out due to blockages and air pockets.

Potential cost: $250 for part (ok) but 9 to 10 hours labour ($$$)

He suggested to run it for a while and see if it clears itself, since it may have sat for a while and where it was before (interior BC) they certainly don't have the cold we get here in Calgary!

Has anyone had experience with this and any advice?

**********
#2 Side Mirror - power control isn't functioning - ideas of what to check besides fuses?

Is there a master list of fuse ID's and where would I find the fuse box in the W126, 300 SE, 1988?

****************
#3 Rear Visors - checked out and worked on inspection - now do nothing, again any ideas on what to check besides fuses?

*******************

Had the car detailed in/outside, possible connection ??

Thanks in advance for your insight, experience and advice!

__________________
1988 Mercedes Benz 300 SE, W126, 184,986 km
1989 BMW 535i, E34, 351,000 km
Reply With Quote
  #2  
Old 08-23-2014, 02:21 AM
Charly's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Location: Calgary, AB, CANADA
Posts: 19
HEAT!! UPDATE:

Stopped at rad specialist, they poked, prodded, squeezed - not enough time to diagnose as they had other commitments - for Friday pick up.

Booked an appointment for next week.

Reconnected with a German car specialist, he said there was heat in 2 top hoses, but cool in the bottom one. Suggested the Rad company I just came from to get a flush and if that didn't work, return to see him.

Perhaps it was blocked, gummed up whatever, he left the defrost on high and suddenly I had HEAT, LOTS OF HEAT BLOWING ON HIGH!

It was so hot, I had to turn the temp down! WOW!!!!

Checked the various levels:

all output working
all options working

It is a 1988 with 185,000 km from the interior BC which doesn't get really cold, so possibly from lack of use it went into semi-retirement

But so far so good!

***************
Cleaned rust off chrome bumper with tin foil, water and little rub, voila!
CLEAN, BRIGHT, SHINY!!!

Thanks to Roberts Cycle for the great and easy fix!!!

__________________
1988 Mercedes Benz 300 SE, W126, 184,986 km
1989 BMW 535i, E34, 351,000 km
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page