Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-14-2014, 03:20 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 292
My 1999 ML430 brakes come on by themselfs.

My 1999 ML430 will flash the caution triangle on the cluster wile driving,
then the ABS system will apply brakes by themselves. Any one see/hear of anything like this?
Thanks. Jay

__________________
83 300TD Sable 402K " Work Truck "
81 300SD Gray 240K " Loner Car "
04 E320 Blue 90K " My Winter rig "
07 BMW X5 4.4 118K " My Summer rig"
04 Jetta TDI Wagon 168K " Wifes "
08 Toyota FJ 109K " Wifes winter rig "
04 Jetta TDI 120K " Daughters Car "
Reply With Quote
  #2  
Old 09-14-2014, 04:57 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: los angeles
Posts: 688
The triangle is flashing because traction system thinks a wheel is slipping, make sure all the tires are same diameter, have the system tested with shop sds, could be bad yaw rate sensor
Reply With Quote
  #3  
Old 09-14-2014, 08:23 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 7,515
Some cars have what is called BAS ( Brake Assist ) . This looks at the rate of brake peddle application and decides if the driver is intending to make a rapid stop but isn't pushing hard enough.

There might be a problem with this system.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-14-2014, 08:43 PM
79Mercy's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Florida
Posts: 4,131
Do you have any fault codes?
__________________
1985 300TD Turbo Euro-wagon
1979 280CE 225,200 miles
1985 300D Turbo 264,000 miles
1976 240D 190,000 miles
1979 300TD 220,000

GONE but not forgotten
1976 300D 195,300 miles
1983 300D Turbo 175,000 miles

http://i42.photobucket.com/albums/e3...e485-1-2-1.jpg
Reply With Quote
  #5  
Old 09-15-2014, 07:51 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 292
I have not had the codes read on her yet. Cant get her into MB dealer till later this week. I have a parts ML and I plan on swapping out the yaw sensor tonight.
__________________
83 300TD Sable 402K " Work Truck "
81 300SD Gray 240K " Loner Car "
04 E320 Blue 90K " My Winter rig "
07 BMW X5 4.4 118K " My Summer rig"
04 Jetta TDI Wagon 168K " Wifes "
08 Toyota FJ 109K " Wifes winter rig "
04 Jetta TDI 120K " Daughters Car "
Reply With Quote
  #6  
Old 09-16-2014, 06:42 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 292
I swapped out Yaw sensor last night. Do I need the program it or is it plug and play? Seams to be doing the same thing.
Thanks. Jay
__________________
83 300TD Sable 402K " Work Truck "
81 300SD Gray 240K " Loner Car "
04 E320 Blue 90K " My Winter rig "
07 BMW X5 4.4 118K " My Summer rig"
04 Jetta TDI Wagon 168K " Wifes "
08 Toyota FJ 109K " Wifes winter rig "
04 Jetta TDI 120K " Daughters Car "
Reply With Quote
  #7  
Old 09-16-2014, 08:56 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: los angeles
Posts: 688
Also could be bad steering angle sensor
Reply With Quote
  #8  
Old 09-17-2014, 04:32 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 292
Where is steering angle sensor?
and do i have to get yaw sensor programed?
Local dealer cant get me in till not this friday but next : (
__________________
83 300TD Sable 402K " Work Truck "
81 300SD Gray 240K " Loner Car "
04 E320 Blue 90K " My Winter rig "
07 BMW X5 4.4 118K " My Summer rig"
04 Jetta TDI Wagon 168K " Wifes "
08 Toyota FJ 109K " Wifes winter rig "
04 Jetta TDI 120K " Daughters Car "
Reply With Quote
  #9  
Old 09-18-2014, 07:41 AM
Hirnbeiss's Avatar
ich fahre, also bin ich
 
Join Date: Mar 2002
Location: South Florida
Posts: 1,660
DO you have a check engine light? You can get the basic OBD codes read at Autozone. The steering angle sensor is in the steering column. I wouldn't consider it until you had codes checked.
__________________
Prost!
Reply With Quote
  #10  
Old 09-18-2014, 07:11 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 292
This is one of the codes that popped up. P0720 Output Speed Sensor Circuit Malfunction
__________________
83 300TD Sable 402K " Work Truck "
81 300SD Gray 240K " Loner Car "
04 E320 Blue 90K " My Winter rig "
07 BMW X5 4.4 118K " My Summer rig"
04 Jetta TDI Wagon 168K " Wifes "
08 Toyota FJ 109K " Wifes winter rig "
04 Jetta TDI 120K " Daughters Car "
Reply With Quote
  #11  
Old 09-18-2014, 10:24 PM
Hirnbeiss's Avatar
ich fahre, also bin ich
 
Join Date: Mar 2002
Location: South Florida
Posts: 1,660
OK, now we have a clue. For MB, this code relates to communication with the rear wheel speed sensor. It could be the sensor, or wiring to it - see also this post: Could P0720 be related to failure of ESP - Page 4 - Mercedes-Benz Forum
__________________
Prost!
Reply With Quote
  #12  
Old 09-21-2014, 11:03 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 292
Where is the speed sensor ?
Also I cant understand why the brake light will come on and beep and she will go into limp mode when I just start her up and turn steering wheel all the way one way then all the way to another. If it was a speed sensor you would think it would have to be moving the make that happen.
Thanks. Jay
__________________
83 300TD Sable 402K " Work Truck "
81 300SD Gray 240K " Loner Car "
04 E320 Blue 90K " My Winter rig "
07 BMW X5 4.4 118K " My Summer rig"
04 Jetta TDI Wagon 168K " Wifes "
08 Toyota FJ 109K " Wifes winter rig "
04 Jetta TDI 120K " Daughters Car "

Last edited by Targa-NF; 09-21-2014 at 12:05 PM.
Reply With Quote
  #13  
Old 09-21-2014, 01:20 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: los angeles
Posts: 688
Sensor is located at carriers in rear, screw holds sensor down,in front sensors are in front carriers.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page