Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-18-1999, 10:50 PM
RAE190
Guest
 
Posts: n/a
My Antilock light is on in my 86 190 2.3-16, it came on last week when I picked it up from the shop. They had just replaced my shocks and all control arms and now the antilock light is on. When I took it back they said my front ABS sensors were bad. The insulation was completely worn off of them. So I took the ones off my other 16V, one is new and the other one is in great shape. But the antilock light is still on. When I replaced the sensors I cleaned them with brake parts cleaner. I have tested the brakes and the ABS is not working (on old tires). PLEASE help, what do I need to check. I just had new P-Zeros put on the car today and I do not want to flat spot them. The ABS worked on the other 16V that I took the sensors off of, so I assume the are still fine. Any help is appreciated, I want the ABS back so I can feel free to use the brakes hard again. Thanks in advance.

Adrian Eckenrod
MBCA, PCA, BMWCCA & SCCA* member
86 190 2.3-16
87 190 2.3-16

[This message has been edited by RAE190 (edited 03-18-99).]
  #2  
Old 03-18-1999, 10:59 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
Many times when you disturb an old senor, I.E. move it from one vehicle to another, it can cause an open or short circuit in the sensor wire. Have you checked the rear senor? In isolated cases I have replaced them. All ABS sensors can be checked for open or shorts with a simple multimeter. I use a scope to really see what they are sending to the control module. Good luck!
  #3  
Old 03-19-1999, 11:07 PM
M.B.DOC
Guest
 
Posts: n/a
FIRST QUESTION ??? DOES THE ABS LIGHT GO OUT AFTER STARTING?? IF THE LIGHT DOES GO OUT & COME BACK ON W/DRIVING THEN AT LEAST ONE OF THE WHEEL SPEED SENSORS AREN'T BEING "READ" BY THE COMPUTER. CHECK RESISTANCE W/OHM METER AT EACH CONNECTOR.
IF THE LIGHT DOESN'T GO OUT AFTER STARTING YOU PROBALLY HAVE A VOLTAGE SUPPLY PROBLEM.
  #4  
Old 03-20-1999, 12:51 PM
RAE190
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the help. I have found the problem, apparently the right front sensor didn't make the trip from one car to the other. The new ABS sensor will be in Monday. Although I hate paying $110 for a sensor because the shop wasn't careful when they did my shocks. Thanks again.

------------------
Adrian Eckenrod
MBCA, PCA, BMWCCA & SCCA* member
86 190 2.3-16
87 190 2.3-16
*

Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Euro light differences, 500E vs 300E. JCE Tech Help 16 09-20-2004 07:00 PM
86 16v antilock light comes on 16VAlex Tech Help 6 01-04-2004 01:14 PM
Antilock Brake Light ejsharp Tech Help 1 09-06-2001 11:04 AM
Fast Idle Antilock light on jcciem Tech Help 3 09-04-2001 09:18 AM
Antilock Light On jgauto Diesel Discussion 3 02-27-2001 06:57 PM



All times are GMT -4. The time now is 06:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page