PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Tech Help (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/)
-   -   1992 MB 500sl (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/365365-1992-mb-500sl.html)

Jaguarjoe007 02-04-2015 08:52 AM

1992 MB 500sl
 
Good morning to all! Have purchased a project car a 1992 500SL. Replaced fuel pumps, filter- drained tank, cleaned injectors, new rotor - cap and wires. Replaced both coils and changed oil -filter and plugs. Car now starts but does not idle and runs rich and does not idle. Have a pair of camshaft sensors on the way and will replace them. Not sure if the injectors or idle solenoid are good but am heading in that direction. As of now have not even driven the car. The cats were plugged and shooting flames out of them when I first was able to fire the car, cut them off and was able to run the engine up to operating temp but had to keep revs over two thousand. Looking for any and all assistance.;)

anticore 02-04-2015 01:15 PM

How about wiring harness? It did a lot of funky stuff when my was bad. Especially MAF sensor harness (ran ridiculously rich, sometime ridiculously lean but mostly very rich like almost WOT mixture when idling on one bank and the other was normal- as I have 2 separate cables to each MAF(600 SEC)- you have only one so that is probably the stalling). You have maf harness and injector harness in one piece not separate like mine. So check your harness, if you havent already.

MTI 02-04-2015 07:56 PM

Have you confirmed the compression in the cylinders? burnt exhaust valves could explain your idle issue as well.


All times are GMT -4. The time now is 05:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website