Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-21-2015, 06:44 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 5
W210 e300 turbo diesel 606.962 won't turnover

My father has been given a 1999 e300 but it won't start. The key puts on ignition and glow plugs but when you turn it to start nothing happens. I think it could be a relay or even gear selector sensor as it's automatic. AnyOne any idea where to start fault finding? Car turns over No problem when given power direct to starter motor but obviously doesn't fire as No fuel is commanded to be injected. Please tell me if I am talking rubbish!

Reply With Quote
  #2  
Old 03-21-2015, 07:49 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: Newport News, VA
Posts: 301
The neutral safety switch might be the problem. Try starting in neutral instead of park, or moving the shift lever a bit toward reverse to see if it will crank. As you suggested it might be the relay box which is the most forward unit in the computer box on the passenger side under the hood. Check the fuses on the relay box. It also could be the electrical part of the ignition switch, probably best worked on by a knowledgeable mechanic as the steering lock can go off and be hard to recover from.
__________________
'97 E 300 D
Reply With Quote
  #3  
Old 03-21-2015, 07:52 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,642
Paying for a proper diagnosis willl be a lot cheaper than throwing parts at it. The key, switch, alarm, shifter and engine module all need to jive before the car will crank.
__________________

90 300TE 4-M
Turbo 103, T3/T04E 50 trim
T04B cover .60 AR
Stage 3 turbine .63 AR
A2W I/C, 40 LB/HR
MS2E, 60-2 Direct Coil Control
3" Exh, AEM W/B O2
Underdrive Alt. and P/S Pulleys,
Vented Rear Discs, .034 Booster.
3.07 diffs 1st Gear Start

90 300CE
104.980
Milled & ported head, 10.3:1 compression
197 intake cam w/20 advancer
Tuned CIS ECU
4 ignition advance
PCS TCM2000, built 722.6
600W networked suction fan
Sportline sway bars
V8 rear subframe, Quaife ATB 3.06 diff
Reply With Quote
  #4  
Old 03-22-2015, 02:28 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 5
Ok thanks guys. Useful info.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-22-2015, 09:27 AM
oldsinner111's Avatar
once a happy man
 
Join Date: Nov 2008
Location: bristol,tn
Posts: 5,781
It may have a relay behind the fuse box,should be pink.
__________________
come on people now,smile on your bro,everybody get together
Reply With Quote
  #6  
Old 03-22-2015, 11:02 AM
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: The slums of Beverly Hills
Posts: 6,519
http://youtu.be/eB0iCiIeH9k
Try this first. The k40 relay is the root of all sorts of stalling and no start problems on the w210.

Last edited by tjts1; 03-22-2015 at 12:08 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-22-2015, 11:14 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 5
Thanks, I run a e300 so I May even swap the relays

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page