Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-30-2015, 12:26 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: Virginia
Posts: 8
E320 W124 oil pressure gauge

I have an E320 W124 sedan, recently had the trans rebuilt and noticed that the oil pressure gauge fluctuates. It never did before the rebuild. When engine is cold gauge stays high, when the engine heats up the gauge drops to zero when I stop or get off the gas. Driving at normal speeds the gauge stays about mid point and will fluctuate as up or down as I accelerate or decelerate. Oil level is fine.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-30-2015, 12:34 PM
WTB: 94/95 E320 Wagon
 
Join Date: Oct 2007
Location: Charleston SC
Posts: 2,158
Bad oil pressure sending unit?
__________________
Respectfully,
/s/
M. Dillon
'87 124.193 (300TD) "White Whale", ~380k miles, 3.5l IP fitted
'95 124.131 (E300) "Sapphire", 379k miles
'73 Balboa 20 "Sanctification"
Charleston SC
Reply With Quote
  #3  
Old 03-30-2015, 12:34 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: TX
Posts: 3,254
the gauge is run from a sensor on the oil filter tower, that sensor has failed on your engine.

In normal condition the gauge is pegged with cold oil and is in the middle with warm engine at idle, stepping on the gas will make it peg again.
__________________
1995 E300D - The original humming machine (consumed by Flood 2017)
2000 E320 - The evolution (consumed by flood 2017)
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2015, 12:18 AM
Registered User
 
Join Date: May 2008
Location: San Mateo, CA
Posts: 84
Agree. It is a bad sending unit. Mine did the same and changed it. Now it's back to normal.
__________________
---------------------
200 75 W115 (Mom's)
190e 90 2.6 W201
E320 95 Wagon W124
72 BMW 3.0 CSI
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2015, 09:20 AM
Campbelljj's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Location: Weeki Wachee FL
Posts: 117
Check your wire harness first
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page