Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2002, 08:33 AM
Registered User
Join Date: Jan 2001
Location: detroit mich
Posts: 70
Question relay keeps blowing

guys i have a 92 400se and another problem im haveing is my auxilary fan relay keeps blowing every time i put one in.......what mite be the problem.....thanks
Reply With Quote
Old 05-02-2002, 08:47 AM
dpetryk's Avatar
Electrons can do anything
Join Date: Sep 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 1,071
I suspect the fan is drawing too much current. Its possible the motor has failed electrically or mechanically is unable to turn at full RPM such as a bad bearing. Of course I am assuming that the relay is burning up from an overcurrent condition. You description of the relay blowing is not detailed enuf to draw any firm conclusions.
I got too many cars!! Insurance eats me alive. Dave

78 Corvette Stingray - 3k
82 242 Turbo Volvo - Manual - 270k
86 300e 5 speed manual - 210k
87 420sel - 240k
89 560sl - 78k
91 420sel - 205k
91 560sel - 85k
94 GMC Suburban - 90k
97 Harley Davidson Heritage Softail - 25k
00 GMC Silverado 1 ton 30k
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:37 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page