Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-27-2016, 02:11 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: Stillwater, Oklahoma
Posts: 2
300SD Transmission?

Just recently within the month, if I start up my car and go, and let the car run up to 2600RPM the engines rpm would jump up and down about 100rpms but the car still accelerates, but it doesn't happen if I let the car warm up. When I come to a complete stop at an intersection or so the car would go into neutral and when I try to accelerate the transmission would catch and jump forward. Also ever since I had it, if I am driving down the road, I can drive at 20mph and then rev it up to 3500RPM and keep it there, the car will continue to accelerate forward and is this normal? I have a 83 300SD Turbo with a OM617.951 and the Automatic 4 speed.

Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2016, 10:51 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Modesto CA
Posts: 2,963
Step #1: Insure that fluid level is correct.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page