Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-23-2002, 12:01 PM
arif's Avatar
Registered User
Join Date: Apr 2002
Location: Los Angeles
Posts: 138
ABS ASR lights came on

both lights came on while l was parking the car. after restarting the engine lights did not come on again and have not come on ever since.

is this a sign of a pending problem? checked some threads and overvoltage relay seems to be the culprit.
any ideas what to do or look for before this causes a breakdown?
thanks in advance.
1993 500SEL
Reply With Quote
Old 05-23-2002, 01:46 PM
Gary Ganaway's Avatar
Registered User
Join Date: Dec 2001
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 367
Same thing happened to me with my E420 and has not re-appeared since. I believe I have seen comments here where it could be a voltage change that causes this and could be OVP. Not sure if my year '95 has OVP but believe your model does. I'm sure we will see some responses from those that know more.
95 E420 ( 76K) SOLD
85 380SE(125k)
95 SL500(72k)
Reply With Quote
Old 05-23-2002, 01:56 PM
Michael's Avatar
Join Date: Jul 1999
Location: CT, USA
Posts: 2,699
Could be the sign of an alternator fading away-keep an eye on it, and ensure you have a strong battery in case it fails-a strong battery will keep a car with no alternator moving for at least a short ways, but this is rough on a lead acid battery
"If everything seems under control, you're simply not going fast enough" --Mario Andretti

1995 E500 street car
1986 Porsche 944 Turbo S track car
Reply With Quote
Old 05-23-2002, 09:39 PM
Registered User
Join Date: Jun 2001
Location: Omaha, NE
Posts: 962
I don't know if you saw my post on this subject, but when mine did the same thing, turned out to be the brake lamp switch. Only way to track such a problem down is to pull the stored codes from the computer. Could be many different things.
'93 400E
Reply With Quote
Old 05-23-2002, 11:07 PM
arif's Avatar
Registered User
Join Date: Apr 2002
Location: Los Angeles
Posts: 138
already had the brake lamp switch (one behind the pedal) replaced last month, have new battery. has not happened again so far.
1993 500SEL
Reply With Quote
Old 05-24-2002, 06:21 AM
Registered User
Join Date: Nov 2001
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 42
Hello Arif

Check the fuses, sometimes they become intermitent and can cause that problem.
The fuse is the same for ABS and ASR.

Good luck
S 500
Reply With Quote
Old 05-24-2002, 11:13 PM
drbrandini's Avatar
Join Date: Sep 2001
Location: Wrightsville Beach NC
Posts: 1,512
Could be the Voltage Regulator. The lights probably came on as a result of low voltage. A bad altenator and/or voltage regulator can do strange and mysterious things!

2008 S550
1957 Dodge D100
1967 VW Microbus 21 Window
2001 Suburban
2004 Beach cruiser bicycle
-----------------GO DUKE!-----------------

"It cannot be emphasized too strongly or too often that this great nation was founded not by religionists, but by Christians; not on religion, but on the Gospel of Jesus Christ. For that reason alone, people of other faiths have been afforded freedom of worship here." Patrick Henry 1776
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page