Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-17-2017, 03:12 PM
Old Dog
 
Join Date: Sep 2015
Location: Klamath Falls, OR
Posts: 31
Mercedes W123 Headlights

(I converted my head lights to halogen a couple years back; they worked great; very bright and no problems)

Recently, my low beams stopped working; I've tried replacing the bulbs twice. When testing the fuses (I think they are #11 and #13) I have no power coming to the fuses. (High beam fuses get power, no problem there.)

So, I thought it must be the switch. I removed it and tested all the positions for current flow (by using the simple tool that has an alligator clip on one end and a metal probe on the other end.) ALL positions on the switch work fine!

Apparently, the problem is between the headlight switch and the fuse box. (If you know these cars, W123s, you know that there is a giant maze of wiring under the dash right in this area! There are also a couple of electrical component boxes there as well.

The color coding, at the switch, for the low beams is white wires with a red stripe. Yet, it appears that the wires coming into the fuses are yellow.

I am hoping that someone has had this problem before and knows how to fix it. My thinking is that there is something wrong inside of one of the component doxes.

Any ideas?
__________________
2005 C320 4-Matic
85 300TD wagon with the third seat; I am slowly restoring it.
99 E300 TD
Reply With Quote
  #2  
Old 10-20-2017, 09:40 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: Carson City, NV
Posts: 3,771
From looking at the wiring diagram, it looks like the wires for the headlight (possibly white/yellow) make a stop at the dimmer switch before moving on to the fusebox. You might try checking that.
__________________
Anyone who thinks a 300D is fast drives too slow.

83 300D Turbo with manual conversion, early W126 vented front rotors and H4 headlights 357,xxx miles
08 Triumph Street Triple 24,xxx miles, lowered 10mm in front, Pirelli Angel GT tires, EBC HH brake pads, otherwise stock.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-21-2017, 12:43 PM
Old Dog
 
Join Date: Sep 2015
Location: Klamath Falls, OR
Posts: 31
Thanks, Skippy, I will check that!

I just added this car to my alldatadyi.com account and see the wiring diagram. It shows the brown ground wires, on both sides, coming right out of the headlight boxes and then attached to the engine compartment. I am going to take them off and clean them. That could be an issue also.

I will also check the dimmer switch.

Thanks again,
Paul
__________________
2005 C320 4-Matic
85 300TD wagon with the third seat; I am slowly restoring it.
99 E300 TD
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page