Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2002, 10:34 PM
Registered User
Join Date: May 1999
Location: Pensacola, FL USA
Posts: 48
smog pump system problem

The air discharge hose on the smog pump keeps popping loose from the connection. When I reconnect it securely, and crank the engine, I can hear the hose pop off with a though it's under excess pressure.

In looking at the smog pump system, the pump takes air suction from a hose attached to the air filter. When the pump discharges the air, it first travels through an "air injection shut-off valve". This shut off valve is operated (either opened or closed) by the "air injection switch-over valve"(vacuum operated). After the shut off valve, the air travels to the "air injection check valve" mounted on the engine.

I'm guessing that one of the valves in the system isn't working.

Please help. Bill
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 03:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page