Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2002, 04:02 PM
Registered User
Join Date: Apr 2001
Location: Oakland
Posts: 24
1986 420SEL linking oil when driving

I drove my car for about five hours at about 80 and ninty miles an hour in 90 degree weather. when I came to a stop the car start smoking due to oil leaking on the exhaust system, from the oil pan to just pass the rear passener door. this car has 188,000 miles on it.
Does any have any notions to what broke.

thanks to all of you for passing such good info
Reply With Quote
Old 07-05-2002, 05:08 PM
Registered User
Join Date: Dec 2001
Posts: 565
I'd venture a guess that your valve cover gaskets are leaking.
Reply With Quote
Old 07-05-2002, 05:20 PM
Registered User
Join Date: Apr 2001
Location: Central Oregon
Posts: 91
Are you sure it's engine oil and not tranny fluid. Just asking --- because you sure don't want to blow out your transmission.

Whenever I have had a leak like yours, that was not immediately traceable, I get a couple cans of engine brite cleaner, my car ramps, rags, and head to the local self-car wash place. Clean everything you can from the bottom (Don't use that stuff on the top of your engine!!!). Wipe down any remaining fluid residue. Usually I can pinpoint the leaks when I get home. Then it's a matter of deciding if the problem is a DIY project, or not.

Be sure to check the transmission pan. Service kits (gasket, filter, washers) are only ~$25 at this site, and could save your car.
Reply With Quote
Old 07-05-2002, 05:29 PM
Registered User
Join Date: Apr 2001
Location: Oakland
Posts: 24
Good advice folks. I think this sould get me started

thank you so much.
Reply With Quote
Old 02-09-2003, 04:29 PM
Jane Selkirk Pabst
Join Date: Apr 2002
Location: Texas
Posts: 51
Cool fixed leaky transmission

My car stopped shifting gears and I was stuck in first(1989 420sel) I went to my mechanic (with visions of a big transmission bill) and he told me to go to Wal-Mart and get some oil leak transmission additive and put in italong with some transmission fluid.. It Worked! So, before you do anything else try this first.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page