Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-29-2002, 06:56 PM
Join Date: May 2002
Location: Columbus, OH
Posts: 44
Low Fuel Bulb in 89 300E?

I'm trying this again since there were no responses to my last post.

My reserve light doesn't work. Already took the sending unit out and cleaned it with no result. The reserve light does not come on when I start the car.

There is nothing in the service manual about replacing this, just a bulk symbol showing on the wiring schematic. If I remove the instrument cluster will I find a bulb to replace?

Thanks in advance.
Jim Wiggin
Columbus, OH
1989 300E
Reply With Quote
Old 07-29-2002, 08:45 PM
Registered Diesel Burner
Join Date: Aug 2001
Location: Northern Virginia
Posts: 2,911
The way the light works in my '87 300D is that it will light when you first turn the ignition to ON before cranking. (see, I have to wait for glow plugs to warm up...... )

So I think you should see the low fuel light when the ignition is first turned on. It makes a good bulb test to have everything come on at that time.

Reply With Quote
Old 07-30-2002, 12:56 AM
Benzwood's Avatar
Registered User
Join Date: Jun 2002
Posts: 300
Ditto what Ken300D said for my 300E, it lights up with all the other warning lights when you switch on, so I'd suspect a bad bulb.

My car requires disconnecting the speedo from the tranny to be able to pull the cluster... not sure I'd do it just to replace the low-fuel light, as it's just a backup for the guage. Well, actually I probably would, I have a sickness for perfection too.

Anyway, there is a replaceable lamp, as I recall it's easy to access once you've pulled the cluster.

I believe for your car it is part number 000 545 34 19, which is a 1.2W lamp used in a variety of places. E-mail Phil at PartsShop to make sure.

Note that it's not the same as the row of warning lights along the bottom -- those are 2W bulbs.
1992 300E
1995 E320
1999 E320 Wagon
Reply With Quote
Old 07-30-2002, 09:53 AM
Join Date: May 2002
Location: Columbus, OH
Posts: 44
Thanks, guys. I agree about the light. A little of it is perfection, a little is a reality check on the delusional belief I sometimes have that I can make just one more exit.

My Trip-O-Meter is stuck at 00000 and I've been meaning to pull the cluster anyway to see if the glue on the loose cog remedy will work (why doesn't the owner's manual warn against resetting it while the car is in motion?). This gives me two reasons.
Jim Wiggin
Columbus, OH
1989 300E
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page