Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-14-1999, 09:52 PM
Bean
Guest
 
Posts: n/a
My 93’ 300E is currently having a intermittent problem where the car ‘clunks’ at certain times.

Basically when I let up on the gas and then get into it again I get a pretty strong banging noise and a rough engage of power. The first time it did it I felt someone had rear-ended me. Although it mainly happens during a turn I have also experienced it while going straight.

All the rubber bushings have been checked out and are O.K. and the dealer I who look at it has not been able to get it resolved. Could this be the transmission and/or the limited-slip?

BTW - The vehicle is a sportline model but I don't think that matters....
  #2  
Old 06-14-1999, 09:57 PM
Lee Scheeler
Guest
 
Posts: n/a
Does it make any difference if you are shifting the tranny manually? Does the car have ASR? If your sitting in your driveway or parking garage...when you go from 1st to reverse or vise versa do you get a similar clunking noise? The R to D clunking has been known to be flex disc related.

Lee

[This message has been edited by Lee Scheeler (edited 06-14-99).]
  #3  
Old 06-14-1999, 10:03 PM
Bean
Guest
 
Posts: n/a
Not a big fan of shifting manually so I don't really do it and as such I cannot be sure if it would do it then as well.

I know I should know this but I am not sure if it does have ASR ( Out of town now otherwise I would look. ) I don't believe so though.
  #4  
Old 06-14-1999, 10:05 PM
Bean
Guest
 
Posts: n/a
Oops sorry did not completely answer the questions... All the flex disc have been checked out and are in great shape.
  #5  
Old 06-14-1999, 10:59 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
It could be a vacuum problem with the modulator. The caps like to get old and crack.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #6  
Old 06-15-1999, 10:41 PM
M.B.DOC
Guest
 
Posts: n/a
On this model car, the transmission has "bands" that operate in 1 & 2 gears. The transmission has an automatic adjuster for 2nd gear. These early auto adjusters sometimes fail & will cause this type of problem at 15-25 mph w/slowing down & then speeding back-up without stopping.
  #7  
Old 06-16-1999, 02:24 PM
Bean
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the Info... I am having the car brought into the shop this weekend to see if it can finally be resolved.

I do remember having the Bands worked on at some point. This seemed to lessen the times it happened. I might need to get them replaced instead of tightened.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rebadging '87 300e emr0591 Detailing and Interior 6 09-04-2007 10:12 AM
Limited slip diff - how do I know??? yambrovich Tech Help 10 03-30-2005 09:04 PM
124 limited slip install Tobias MB Tech Help 0 10-30-2003 11:58 PM
Limited slip diff on W115 kollas2 Tech Help 1 07-07-2003 06:45 PM
Limited Slip Dif, 300E onrails Tech Help 8 02-12-2002 02:14 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page