Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-15-1999, 12:40 AM
Paul F
Guest
 
Posts: n/a
Well i got my new idler tensioner on Saturday and the car ran and sounded like new, should have known....
Tonight while driving on the highway the transmission started acting up, suddenly the RPM's rose and it felt like it wasn't accelerating. I pulled off the road and when i tried to go again, the RPM's went up and it started to move but it was slipping really bad. Nursing is slowly allowed me to get back upto highway speed. Once the transmission found the right gear and locked in, it pulled hard and no slippage. It was also jerking as it was trying to find the correct gear for the speed. When i got home i found that reverse did not work. A fluid check showed all is good, however the dipstick had a slight burnt smell to it. This is the first indication of anything going wrong with the tranny and i am stumped..this being my first automatic. One other thing comes to mind. The other day when stopping, as i moved the selector from drive to park, it got hung up at the reverse gate. I then dropped it back to drive and back up to park and it went with ease. I am at a loss where to begin troubleshooting. I feel it may just be a simple problem, vac leak, adjustment, or maybe a dirty filter??? Any idea guys??? Thanks

Paul F 190E 139Kmi
  #2  
Old 06-15-1999, 10:01 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
I would bet that the transmission is faulty and needs to be replaced. Sorry for the bad news but I have seen many 190 transmissions go out at around 130K or so.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
W210 E420 lighting troubles, and tranny woes ckNSX Tech Help 6 08-01-2011 04:46 PM
Tranny upshift woes... HELP.... sjsfiji Tech Help 2 04-29-2004 02:16 PM
anyone have a 201 or 124 wiper tranny apart? sixto Tech Help 0 03-07-2004 06:02 PM
**********HELP , 201 tranny removal ****** grimgaunt Tech Help 2 11-24-2003 08:21 PM
1986 201 body diesel tranny removal grimgaunt Tech Help 0 11-04-2003 11:08 PM



All times are GMT -4. The time now is 07:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page