Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-04-2002, 03:21 PM
Posts: n/a

I've got an '85 190E also but only 56K.

First, let's check the strut mount. Open up the hood and take a look. Is the rubber cracked? No? Good. Yes? Bad.
Reply With Quote
Old 09-04-2002, 03:25 PM
Registered User
Join Date: Jul 2002
Posts: 57

you are being very helpful, really appreciate that.

I will let you know the strut mount condition tomorrow (will get to my car in the evening).

Anything else I can look for, while I am there?

Interesting that you have the same car, but much less mileage. I have 135K on it! I have had it for 11 years.
Reply With Quote
Old 09-04-2002, 03:54 PM
Posts: n/a

Next, jack up the car. You suspected a cracked control arm so take a look. Check the ball joint on the control arm to see if it is worn. Check the control arm bushings also to see if they are worn. No? Good. Yes? Bad.

Grasp the tire at 12 and 6 o'clock and push/pull to see if there is any movement. Any movement at 3 and 9 o'clock? There shouldn't be any movement if steering/suspension parts are okay.

Check your sway bar bushings. Worn?

Replacing the steering/suspension is pretty easy...except for the control arm stuff.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 04:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page