Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-08-2002, 03:55 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 257
16v idle

Hi all. I have an 87 16v. The idle is a little off. In neutral, the car sometimes is about to stall but then it picks up again. What is the cause of this? OVP, idle control valve, etc what is it? Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-2002, 08:33 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2000
Location: Near Williamsburg, Virginia
Posts: 359
About every six to nine months mine does the same thing. I haven't yet found a defective part. When I go through the trouble shooting steps in the shop manual and disconnect the various sensors and controls, test them and plug them back in the problem is always corrected. My problem has always been an electrical connection. There are discussions dealing with 16V idle problems (the 16Vs are notorious for idle problems) in the archives in this site as well as the 190 Revolution site. Good Luck.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page