Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-17-1999, 06:05 PM
300CE-24
Guest
 
Posts: n/a
My #3 fuse is constantly blowing.

This happens even when the headlight switch is at the right parking lamp position only.

The fuse is connected to the right parking lamp, headlight wiper/washer, right parking light and instrument lights.

Need diagnostic help.....

------------------
Albert
91 300CE
  #2  
Old 07-17-1999, 10:34 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
The quick way to diagnose this is to unplug one of the consumers at a time and turn on the switch until the fuse is ok. I have a little circuit breaker that I use in conjunction with an amp probe so I don't kill so many fuses.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #3  
Old 07-18-1999, 01:33 AM
300CE-24
Guest
 
Posts: n/a
I think there is a bad wire creating a short circuit in between the fuse and one or more of the component/s, I unplugged both the right parking lamps units and the headlamp wipe/wash units, the # 3 fuse is still blowing once the light switch is turned to the park lamp position!!!

------------------
Albert
91 300CE
  #4  
Old 07-18-1999, 10:32 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Don't forget that it could be the monitoring unit. This is the control unit that is responsible for telling you when there is a bulb out in the car. The unit is under the back section of the fuse box. To access it just unscrew the top of the box and remove it. Unplug the long black control unit and then turn on the lights..

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #5  
Old 07-19-1999, 03:24 AM
300CE-24
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the advice, I finally traced the problem to the headlight washer/wipe system, the wires to the units are badly melted creating shorts. I temporaily disconnected the wash/wipe relay (green) so that the parking lamps would work until new wires can be installed. Is there anything in particular I should be aware of ??

------------------
Albert
91 300CE
  #6  
Old 07-19-1999, 09:59 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
The washing system for the lights is rarely used. I'd leave them unplugged. If you do want new ones the partshop can help.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I keep on blowing the same fuse! zeronero Car Audio and Multimedia 11 09-17-2007 04:33 PM
Fuse 7 Blowing on 300e pmsmith Tech Help 1 08-16-2003 03:08 PM
Blowing fuse 1986 190E 16V aander Tech Help 0 08-14-2002 09:08 PM
# 8 fuse keeps blowing pkmorgan17 Diesel Discussion 5 03-24-2002 01:45 AM
Fuse keeps blowing on DC converter for MP3 player gverde Car Audio and Multimedia 1 10-29-2001 05:21 PM



All times are GMT -4. The time now is 02:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page