Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-19-1999, 01:42 AM
Posts: n/a

I have been hearing a knocking sound from what appears to be the stabilizer bar mount on my '79 450SEL 6.9 with 203,000 miles on it. I began picking in there and found the firewall to have rust. I don't know if the half moon bracket has broken loose from the firewall yet, but after 20 years of living with (and loving) this car, I'd hate to find out that she's no longer serviceable. So my question is: If this mount breaks loose from the firewall while driving, would I loose control of the vehicle or would it just make a horrible banging? The car is in superb condition mechanically and (for the most part) body-wise (meaning no visible rust anywhere on the car). Any help would be greatly appreciated.
Old 07-19-1999, 08:57 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
I do not know exactly what bracket you are speaking of. If you want you can take a digital pic and send it to my e-mail (found on the links page). I'll give you an idea of what you are dealing with.


Old 07-20-1999, 04:01 PM
AMGmercedes's Avatar
Senior Member
Join Date: Jun 1999
Location: Baltimore, MD
Posts: 203
I think I know what you are refering to. It is also on the 123 and 126 series cars. One is located under the battery and the other on the side of the car. If that is it the if it were to break while driving(most likely on a turn) your car would roll more and not be too stable going down the road, needing constant steering imput, but it should be fairly drivable. If it does break then im sure the rusted panel could be cut out and a new one welded in its place, just about anything is fixable. Ive had the front swaybar mounts break on my 16v many times, and the car rolls more in turns and feels twitchy driving strait down the road. Take a look at it and determine what about it is loose, maybe the bushing is worn out, or a screw. The 6.9 creates a lot of torque and is heavy so the sway bars(rubber parts too) work harder than in another mercedes, putting more stress on the parts. So after 20 years and 200k miles the rubber or other parts may be worn out. Hope this helps.

1987 300SDL-T
1985 190E 2.3-16
1978 240D
1957 220S(running one day, I hope!)

[This message has been edited by AMGmercedes (edited 07-20-1999).]
Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
is this right? jblackbu Tech Help 3 12-03-2004 05:48 PM
preparing to replace broken sway bar mount brackets WANT '71 280SEL Tech Help 1 04-29-2004 10:53 PM
Rear Stabilizer Torsion Bar Link rmmagow Diesel Discussion 6 12-20-2003 11:53 AM
Rear Stabilizer bar - safety risk? JoshMB Tech Help 3 10-12-2001 05:12 PM
560SEL Sway Bar Mount Repair DaveU Tech Help 3 04-28-2001 08:32 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page