Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-24-2002, 07:04 AM
Posts: n/a
Mercedes Benz Model 126 (280SE Auto) Year 1983

I am still not able to resolve the problem with my car. The engine will start-up but will not rev on. When the engine warms up, it will rev on slightly to enable me to drive, but certainly without load.

I have already changed many parts right from the fuel tank to the engine, namely new fuel hose from the tank to the fuel pump, new fuel pump, new fuel pressure pump, new fuel filter, 'used' distribution pump, as well as new nozzles.

Shifting now to the ignition, I have changed new vacuum, new spark plugs, new HT cables.

I have further renewed the intake manifold gasket to ensure there is no air leak. To-day I cleared the fuel pipes using pressurised air, but still in vain.

I remember previous to this ghostly episode, I used to experience some sort of engine hesitation upon hard acceleration. I ignored this because it did not affect the normal driving.

There is an old Cobra alarm system wired up in the engine bay. It is not in use now and I did not bother to remove it as I feared that it might upset the ignition system. I wonder if there is any link with the problem.

Please help me.

Warm regards.
Reply With Quote
Old 10-24-2002, 07:31 AM
Registered User
Join Date: Nov 2001
Location: North Central Kentucky
Posts: 1,061
Assuming the engine has good compression and all, gotta keep looking in two areas: fuel and ignition. I've seen either one hold an engine back. Have you tested your fuel presure and delivery rate? Kinda sounds like you are not getting enough fuel, but you actually have to measure and see if you are meeting specs. Almost sounds like a clogged strainer in the tank. They can be removed and cleaned or replaced fairly easy I think. Just be carefull with all fuel work. Gas is reaaly more dangerous than any of us realize. You changed the plug wires and that is a real good place to start. i have had plugs wires really stop me cold. How about the cap and coil? are they clean with no cracks or carbon tracks? I don't know what type of ignition that car has, but if it has points and condensor, change the condensor. Had a VW that drove me nuts until I swapped out the condensor. How mush vacumn does it run at idle?
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:55 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page