Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2002, 12:58 AM
Posts: n/a
w124 auxiliary fan always on

Took my '87 300E to a body shop for some body work and paint. Got it back and the electric auxiliary fan in front of the radiator is always on, even when cold. Body shop denies fiddling with wiring.

Can anyone help me with a wiring schematic of this fan or tell me how to get it working properly?

Much appreciated.
Reply With Quote
Old 10-28-2002, 02:14 AM
Registered User
Join Date: Jan 2002
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 1,006
I replaced the 105/128 C temp sensor in the head of my '87 300D to fix this.

Brian Toscano
Reply With Quote
Old 10-28-2002, 08:10 AM
jsmith's Avatar
Join Date: Aug 2001
Location: At Sea
Posts: 1,729
if the connector to the thermosensor is disconnected the fan will be on all the time (sensor painted blue near thermostat).
1993 300e-2.8
- gone now <sigh>
"Do not adjust your mind, it's reality that's malfunctioning"
Reply With Quote
Old 10-30-2002, 03:25 AM
Posts: n/a
Thanks for responding so quickly. I'll look into your suggestions and let you know if I have any success.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page