Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-28-2002, 10:43 AM
Registered User
Join Date: Feb 2002
Location: Philippines
Posts: 111
C36 A/C dead!

All of a sudden the compressor in my 95 C36 is not engaging. All fuses are OK, blower motor is working, all other console switches and functions are fine too.

Please help me troubleshoot this gremlin, it is very very hot here now.

Reply With Quote
Old 10-28-2002, 12:15 PM
jsmith's Avatar
Join Date: Aug 2001
Location: At Sea
Posts: 1,729
low freon/refrigerant is the easiest one to have checked and the likeliest culprit. if the belt is slipping it could prevent the compressor from going on too...
1993 300e-2.8
- gone now <sigh>
"Do not adjust your mind, it's reality that's malfunctioning"
Reply With Quote
Old 10-29-2002, 10:28 AM
Registered User
Join Date: Feb 2002
Location: Philippines
Posts: 111
Thanks for the tip. I took it to the dealer and they found a faulty evaporator temperature sensor and an intermittent receiver pressure switch. Swapped them with new ones and now the C36 is blessedly cooool again. Thanks!
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page