Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-29-2002, 04:21 PM
Posts: n/a
Old-style glow plug questions...

About 2 months ago I put the engine from my smashed and dented '75 240D into a much nicer '75 240D body; ever since then it has been much harder to start. I have to glow for much longer and crank the engine longer as well. Last night I accidentally forgot to heat the plugs for any length of time (had a lot on my mind) and the engine seemed to start just as well as it normally would WITH glowing... so this morning I went out and intentionally started the car without glowing at all. It wasn't any harder to start than it has been when using the plugs. This tells me that the plugs aren't doing anything; the thing is that the glow indicator still works. Does this mean that the plugs are heating up? Or will the plug indicator still glow even if the plugs aren't working? I thought they were all in series, so if the plugs aren't working the indicator won't glow either...
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page