Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-14-2002, 05:10 PM
Posts: n/a
tire wear on 1990 W-129 500 SL

I have replaced the original tires and wheels (7.5 X 16 with 225/50-16) with 8.5 X17 mounting 245/45 X17 tires on the front and 9.5 X17 with 275/40 X 17 on the rear with the proper rim offsets. The fronts wear perfectly but the rears wear out on the inside with noticable cupping. My mechanic as well as the dealer say there is no camber or caster adjustment possible on the rear.
I have run the tire at recommeded pressure both front and rear and have even increased the rear pressure in an attempt tp place the wear point towards the center of the tire. Any ideas or comments.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:51 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page