Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-16-1999, 10:20 AM
Chris Andrew
Posts: n/a
Ok I need some real expertise in troubleshooting this problem. I brought my 190 into a very large and well known shop located in VA in order to fix a small but very annoying problem I am experiencing with a newly purchased 87 190e 2.3 16v. At idle with the engine warmed up, the car shakes as violently and feels as if the engine is moving back in forth under the hood. (motor mounts are not bad). Anyway the car was diagnosed with a bad Lamda unit as well as a clogged injector. OK - so I replaced unit and all four injectors ($450)and was told the car was running great. First thing I notice when I go to pick up the car (SHAKING). The Service Manager swears the car was running great when he checked it out merely 7 hours before I picked it up.

I left the car for some more diagnosis which included throwing in a can of 44k and asking me to put some miles on the car to see if it disappears?
At this point I feel I just paid $450 for a repair that was really not needed and mis- diagnosed and now a can of engine cleaner is going to fix it! Any thoughts or tips would greatly be appreciated.
Old 08-16-1999, 09:56 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Did the shop scope the ignition system? This engine does have resistor wire ends that do fail often. Also have the valves been adjusted lately? This is a solid tappet engine and the valves need to be adjusted every 15k miles. If the problem is on the fuel side, have the fuel distributor checked.


Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1986 190E 2.3 8 Valve Slight Rough Idle mctwin2kman Tech Help 5 02-01-2005 08:36 AM
'86 190E 2.3 16V - Rear suspension... Rick Schwartz Tech Help 1 02-12-2002 08:09 PM
1988, 190e, 2.3 Engine Cuts Out ahwe190e Tech Help 13 08-21-2001 09:51 PM
1986 190e 2.3 16v Cosworth transplant paulwf Tech Help 4 05-29-2001 06:04 AM
1988 190E 2.3 idle valve?? chris Tech Help 5 06-22-1999 09:12 PM

All times are GMT -4. The time now is 02:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page