Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-30-2002, 12:23 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Charlotte, NC
Posts: 12
Question Electrical Help Needed

I have a 93 190E that seems to have a short in the electrical system. The radio goes on and off about every three or four days. When it comes on, it stays on for a few days and when it goes off it stays off for several days at a time.

The dome light and the clock mirror the radio. They are either all on or all off. What is even stranger is that the dome light does come on when you open the back doors (but not the front)

Any suggestions on what would cause this problem and what needs to be done to correct it?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-30-2002, 11:50 AM
LarryBible
Guest
 
Posts: n/a
You are not dealing with a short circuit, you are dealing with an intermittent open. There is a flaky connection somewhere in the power feed circuit that is common to all these accessories. I would start with the fuse.

You can determine that a fuse is bad by looking at it, but you cannot always determine that one is good by looking at it. Sometimes it will be broken and intermittently make continuity. I would find the fuse, remove it and tap on it while doing a continuity test. If it occasionally does not make continuity while tapping on it, replace it. If this happens, make sure you throw the fuse away to prevent it from driving you nuts later on.

If you find no problem with the fuse, trace the connections from the fuse and wiggle them along the way to see if you find a point where wiggling it makes the accessories go on and off. If you do, you have found your problem.

Good luck,
Reply With Quote
  #3  
Old 12-12-2002, 04:18 AM
azhari
Guest
 
Posts: n/a
Had the same problem.

Checked the fuse and it looked ok.

Swapped it out and the radio/clock/etc have not faltered ever since.

Closer inspection of the fuse (Euro type) revealed that it was slightly damaged at the ends.

Try it out. Cheap fix if it works.

Azhari
1991 190e 1.8
Singapore
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page