Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-08-2002, 01:13 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 1999
Location: Dallas, TX
Posts: 81
'89 560 Sel

Well, I did it.
Just purchased a '89 560 SEL for 5500$. Very Clean,138K, timing chain and guides have been changed at 116K at the dealer. Charcoal with gray leather. Have all records. Rear suspension seems to work ok. Has not run for about 8-9 months.
A/C flap motors seem not work, have cold but no heat comming from the right places. Seller will fix.
Rear Shade inop. I am not sure but the lower engine cover (like on 124 body) is not there. Do 126's have that?
Could use new tires. Small leak from the where the hyd. pump for susp. is.
I have some , either exhaust gasket, or maybe rocker arm noise, or lifter noise. Clicking like the valves would be out of adjustment. However no noise during initital start, while cold, then the noise comes and remains same. I think the next step will be to peek into the valve train and see. I hope nothing major.
I am used to to sound of 103 and 104 engines all my life, never had a V8.
What do you guys think? Did I do ok?

My point is, thank you for this wonderful forum. I read about the car and its problems, called the dealer and verifed the timing chain. Then I bought it. I was scared before. This has always been my source of help when I needed it on my other MBcars.
I will be back ( I am sure with more ?? once I take delivery).

__________________
Regards

Mino Erhan Dallas, TX
'97 SL500 40th A.E.
'97 S320
'01 ML320
'85 Peugeot 505 SW
'07 BMW R1200RT
'74 Suzuki GT750
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2002, 02:11 PM
BlackE55
Guest
 
Posts: n/a
The clicking is prob worn rocker arms or possible worn cam lobes, hopefully the later.

*Could* possibly be a worn a bad exhaust manifold.

Here are some old threads on the subject:
Ticking 1

Ticking 2

My '91 SEL ticks when cold and warm. Have not yet diagnosed the problem. The chain/guides needs to be changed within a year, so will have it looked at then -- hopefully the rocker arms.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2002, 05:52 PM
mbz380se
Guest
 
Posts: n/a
Quote:
I have some , either exhaust gasket, or maybe rocker arm noise, or lifter noise. Clicking like the valves would be out of adjustment. However no noise during initital start, while cold, then the noise comes and remains same. I think the next step will be to peek into the valve train and see. I hope nothing major.
If it's worn rocker arms, the 380SE that I sometimes drive went from 140,000 to 196,000 miles with the same clicking symptoms. It recieved new lifters and rockers as part of a head rebuild that happened as a result of the T-chain jumping a few links.

-Sam
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page