Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-16-1999, 01:16 AM
Jerry Abrams
Guest
 
Posts: n/a
After having the fuel pump, fuel filter, and fuel pump relay replaced, my 87 260E is still stalling after running for a few minutes. When cold, it will start fine. If I drive a few blocks, it will begin missing and stalls. Sometimes it will restart, but it usually just cranks without any ignition sound, and I have to wait an hour before it will start again. If I start it and idle it for 15 minutes or so, it does not happen. Someone suggested the ignition coil might be bad. Appreciate any suggestions.
  #2  
Old 09-16-1999, 01:43 AM
Senior Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Walnut,CA,USA
Posts: 554
Check your ignition coil,cap,rotor.
and also check your air flow sensor.
good luck.

------------------
MB STARS Master Guild Technician,12 years MB tech
5 years independent shop owner
  #3  
Old 09-16-1999, 01:08 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 1999
Location: Youngstown, OH
Posts: 150
Quick question... is the air flow sensor the small sensor attached to the side of the air intake housing?


------------------
  #4  
Old 09-16-1999, 03:05 PM
joebeetle
Guest
 
Posts: n/a
I had the same problem. I replaced the fuel pump, the fp relay, and the temp sensor. It ended up being the EZL. They're expensive new- $1000 or so; but I bought mine from Atlanta-Stuutgart and paid $275.00 for it. My car runs fine now.

Good Luck,

Joe
  #5  
Old 09-16-1999, 10:39 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
If the coil is the fault, it will give one unmistakeable sign. The car will idle ok, but will not accelerate. If you touch the accel pedal, the engine will die. If these are your symptoms, the coil should help you. One thing I have seen alot of lately is the crank sensor. Usually they will just die with no warning and wait 5 min and restart.

Be sure you have an updated overvoltage relay.!.

------------------
Benzmac:
1987 16V
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM

Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
560SEL Doesn't Hold Idle,Sometimes It Idles Roughly But Stalls As Soon As I Tap Gas ! maurinquina Tech Help 13 08-30-2004 10:32 PM
'89 190E stalls intermittenly KSeed Tech Help 10 09-17-2003 01:13 PM
AC stalls my car!!! mike690003 Tech Help 3 06-25-2003 07:54 PM
260e Engine Stalls And Cant Restart dknyliquid Tech Help 2 04-01-2003 04:01 PM
Engine stalls during deceleration lin Tech Help 2 10-21-2002 03:03 AM



All times are GMT -4. The time now is 09:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page