Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-31-2002, 04:36 PM
aakhok
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy 94, C220 random starting problems

94, C220 with 122K miles. Car runs OK. I had it for last three years. Very recently, it does not start at random occasions. Engine rotates, every thing else works fine, if I try after 10-30 mins. it starts up fine, like nothing had happened. I have already replaced fuel filter, and checked out fuel pump relay, I have cleaned all electrical plugs with electrical contact cleaner. I found some sections of wire harness close to temp. sensors with broken insulation and I have covered them with heat shrink sleeves. At this point I am totally lost and counting on you guys.
Please reply with advice.
I have seen same prob. with other guys, if somebody has any sucess of had it fixed, please reply.

Thank you.

AL.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-31-2002, 11:17 PM
ILUVMILS's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: New Jersey, U.S.A.
Posts: 2,461
OVP!
Reply With Quote
  #3  
Old 01-01-2003, 01:14 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
<>

Good indication of Bad Harness...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-01-2003, 01:30 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,777
Quote:
Originally posted by ILUVMILS
OVP!
The Test here , when a no start condition exist, is the
"OVP Relay Tappy-Tap-Tap " test.

I have found that the instument of choice to be a screwdriver handle lightly Tapping out the Rhythmic Signature of " Shave and a Haircut,- Two Bits" to work best on the 202 chassis.....

After tapping of relay , retry for start condition...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-01-2003, 07:01 PM
ILUVMILS's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: New Jersey, U.S.A.
Posts: 2,461
Actually, the best OVP test is checking the part #. 52 45 made in Austria=N/G. 67 45 is O.K.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-01-2003, 08:14 PM
aakhok
Guest
 
Posts: n/a
Thanks guys,

The relay does say Made in Austria and has 52 45. and I am buying new one i.e 67 45 tomorrow.

Hope that will do the job.

I will let you guys know.
Thanks again for all the help
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page