Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-07-2003, 02:10 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Location: Kingston, Ont.
Posts: 201
300e w.washer fluid spray unit

my 88 300e windsheild washer fluid spray unit works poorly, it spray a splat of fluid on the windshield then dies out. the head light washers spray well enough but the windsheild, not. im thinking of swapping the hose from the headlight unit to the windshield pump and vice versa, the both appear the same, and are adjacent to one another on the bottle

has anyone done this? it would demonstrate if its the pump or a blockage in the lines. any advice?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-08-2003, 12:13 AM
ILUVMILS's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: New Jersey, U.S.A.
Posts: 2,461
Yes, that would tell you if the washer pump is bad. Remember to turn on the headlights to make sure the pump runs. If you get the same result, try cleaning the washer nozzles with compressed air.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-08-2003, 09:55 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Belgium,Europ
Posts: 196
Hello Fred!
I once cleaned the nozzles out with a compressor and the small "balls" directing the waterjet, popped out. I never saw them back!
So I clean them very regularly with a "special, stiff stainless steelwire".
In fact it's a hair I "borrowed" of my poor steelwire brush, just pulled out
with some plyers.
To keep your steel brush in condition: keep it (the hair) in a small filmbox ( the brand
of this is not important ) in your glovebox.
BTW these little pumps costs only 26. For a few cents more, replace the
rubber washer under it to.
You will be pleased every time you use the windshieldwashing installation
( and you will do so mutch more!).
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page