Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-17-2003, 11:16 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: fort worth
Posts: 363
HELP-starter does not turn over

Two times in the past few days I have had trouble with starting my 87 300E. Tonight was the worst. I put the key in and turn it fully. Everything looks good but the starter does not go. The lights are bright. I turn the key back and forth 5-10 times and wiggle the gearshift to be in P. Finally the starter goes, engages and the car starts right up.

How do I diagnose and fix this? Hopefully I can start it tomorrow to get to a tech sesssion.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2003, 11:41 PM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785
Do a search on "neutral safety switch"...

Put your car in neutral and try to start the car. If it does, you found your problem.
__________________
J.H.
'86 300E
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2003, 11:36 AM
MikeTangas's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: So. Cal
Posts: 4,430
Or shift rod bushings have deteriorated.

I like to look at the easiest/least expensive problem first .
__________________
Mike Tangas
'73 280SEL 4.5 (9/72)- RIP
Only 8,173 units built from 5/71 thru 11/72

'02 CLK320 Cabriolet - wifey's mid-life crisis

2012 VW Jetta Sportwagon TDI...at least its a diesel

Non illegitemae carborundum.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-20-2003, 12:30 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: fort worth
Posts: 363
possible answer

I went to the tech session at the local MB dealer. The first thought was the electrical part of the ignition. But since all the lights at the bottom of the dash lit the tech thought this was not the prob. He looked at the trans area and found a loose connection that was not locked in place. I must have done that when I changed the trans fluid in Nov. No probs in last 2 days-fingers are crossed.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page